Kotletes ir daudzu ģimeņu iecienīts un iemīļots ēdiens, ko pazīstam jau gadu desmitiem. Tieši tāpēc reizēm šo visiem tik zināmi ēdienu gribās dažādot.
Kotletes gatavo ne Austrumeiropā. Šis ēdiens ir populārs visā pasaulē.
Spānijā ir sava kotlešu recepte, kurā iekļauta mums nepazīstama sastāvdaļa. Runa ir par kefīru, pateicoties tam kotletes iznāk neticami sulīgas un garšīgas.
Kotlešu pagatavošanai ņem:
500 gramus jebkura veida malto gaļu
200 gramus kefīra
100 gramus miltu
1 olu
1 sīpolu galviņu
1 tējkaroti cukura
Šķipsniņu sodu
Šķipsniņ sāli
Lasi vēl: Šīs zodiaka zīmes saņems īpašu pārsteigumu februāra pirmajā pusē: laime pilnīga
Soda jāieber maltajā gaļā, jāpielej kefīrs, tad jāpievieno ola, sāls un cukurs.
Sīpolu sasmalcina un sajauc ar malto gaļu. Miltus izsijā un pievieno kopējai masai.
Kotletes apcep pannā no abām pusēm, līdz kļūst zeltainas. Spānijā tās pasniedz ar skābo krējumu un svaigiem zaļumiem.